Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Zodia Cancerului

Zodia Cancerului

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc LIMITAT
 Dimensiunea realistă a romanului Zodia Cancerului constă în faptul că tema, ideea, conflictul, subiectul sunt luate din realitatea social-istorică. Scriitorul „s-a documentat”, cercetând cronicile, locurile, tipurile umane, obiceiurile pe care le descrie.

Elementul de intrigă îl constituie trecerea prin Moldova, în drum spre Istambul, a abatelui Paul de Marenne, însoţit de Alexandru Ruset, fiul domnului Antonie Ruset. Venit cu o scrisoare de la Vladimir Kaminski, castelan de Katowice, Paul de Marenne, însoţit de căpitanul Turculeţ şi de câţiva monahi, trece spre Iaşi, întâmpinat fiind de Alecu Ruset, care-i povesteşte idila sa cu fiica domnului Gheorghe Duca, Catrina. Intre cele două familii există un conflict social-istoric, în sensul că George Duca Vodă, cum îi spune Mihail Sadoveanu, îl îndepărtase din scaun pe Antonie Ruset, dând mult aur turcilor şi determinându-i pe turci să-1 chinuiască. Ţara Moldovei este „un paradis devastat” de lăcomia turcilor, de lupta pentru putere a pretendenţilor la tron şi de invaziile străine.

Duca Vodă şi Doamna Anastasia sunt prezentaţi ca un cuplu de arivişti, care sacrifică interesele ţării pentru interesele personale. Doamna ţine o evidenţă foarte strictă a bunurilor aduse la curte, făcând imposibilă prezenţa unor cămăraşi de tipul lui Dinu Păturică sau Andronache Tuzluc, din romanul Ciocoii vechi şi noi Ae Nicolae Filimon. Domnul este un ciocoi ajuns autocrat, conducând după principiul „legea sunt eu”: „Dar acuma-i învăţ pe toţi minte, ca să se supuie legii mele”. Este de o lăcomie fără limită: „Poruncă dau să se plece toţi visteriei, plătind rânduielile până la o para şi până Ia un bob de linte” De aceea este fără milă faţă de boierul Grigori Ursachi, pe care-1 „scot în fiecare zi din butuc slujitorii şi-lpat la tălpi ca să-şi plătească datoriile, fie către negustorul liovean, fie către domnul său”. Necruţător este cu Lupul sulgerul, cu vel jitnicerul Bogdan şi vel vistiernicul Ghenca, pe care-i va executa călăul curţii, Buga. Sub acest aspect, înrudirea cu Alexandru Lăpuşneanu al lui Costache Negruzzi se stabileşte cu uşurinţă. Blestemul rostit de Tudor Şoimaru, orb şi bătrân, înainte de a-şi da sufletul la Mănăstirea Golia, numindu-1 Anticrist pe Duca Vodă, ne apare puţin justificat, fiindcă adevăratul Anticrist era la Istambul, aşa cum îi vedem imaginea în roman.
10.00 RON
Editura: AgoraNumar pagini: 272Format: 13x20cmTip coperta: BrosataData aparitiei: 2008ISBN: 9789737744562Livrare in: 24 de ore lucratoare

Alte carti scrise de Mihail Sadoveanu

Neamul Soimarestilor
Mihail Sadoveanu
12.00 RON 
Hanu Ancutei
Mihail Sadoveanu
19.50 RON 
Tara de dincolo de negura
17.50 RON 
Nicoara Potcoava
Mihail Sadoveanu
35.00 RON 

Alte carti de la Agora similare cu Zodia Cancerului, ISBN: 9789737744562

In inima Africii negre
Adriana Sarmiza Dumay
13.70 RON 
18.00 RON 
Muck cel mic. Basme
Wilhelm Hauff
19.50 RON 
Mitica si fiara
Tudor Zanetti
11.56 RON 
Theophile Gautier
7.42 RON 

Opinii si recenzii pentru: Zodia Cancerului

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2020 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign