Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Urmarirea silita a bunurilor imobiliare

Urmarirea silita a bunurilor imobiliare

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc EPUIZAT
Lucrarea Urmărirea sfiită a bunurilor Imobile reprezintă o Investigaţi ştiinţifică cuprinzătoare şl aprofundată a uneia dintre ctle mat importante instituţii ale executării silite. într-adevăr, urmărirea lilltă imobiliară ette cta mai complexă formă de urmărire, împrejurare determinată atât dt Important" bunurilor asupra căreia poartă, cât şi sub aspectul formalităţilor proctduralt pt care le implică realizarea creanţei prlntr-o asemenea modalitate procedurală. Lucrarea ţine seama atât de fosta reglementare procesuală, cât şl de cea materializată în dispoziţiile consacrate în noul Cod de procedură civilă. O atare abordare este pe deplin justificată ţinând seama tocmai de împrejurării ci vechea reglementare va coexista cu cea actuală o anumită perioadă de timp, astfel cum dispune noul Cod de procedură civilă si cum remarcă şi autorul. 
O trăsătură importantă a lucrării rezidă într-o examinare comparativă a soluţiilor legislative promovate în materie de Codul anterior şl de noul Cod de procedură civilă, nelipsind însă referinţele critice la adresa noilor reglementări execuţionale, materializate, uneori, într-un formalism exagerat şi chiar inutil în acelaşi timp, sunt evidenţiate şi calităţile noului Cod de procedură civilă în raport cu reglementările anterioare. 
Soluţiile promovate de autor sunt bine argumentate, conforme cu legislaţia în vigoare şi în concordanţă cu imperativele practicii execuţionale şi de satisfacere cu promptitudine a creanţelor valorificate pe calea urmăririi silite imobiliare. 
Unele din soluţiile adoptate se bazează şi pe importante referinţe doctrinare şi legislative de drept comparat Partea cea mai complexă, dar şi contributivă a lucrării, este cea consacrată urmăririi silite imobiliare propriu-zise. în această privinţă remarcăm, în continuare, câteva din elementele contributive cele mai semnificative şi asupra cărora autorul s-a oprit în mod deosebit Astfel, referindu-se la elementele actului de adjudecare autorul exprimă serioase rezerve faţă de menţiunea privitoare la posibilitatea contestării acestuia, conform art 854 din noul Cod de procedură civilă. 
Autorul se întreabă pe bună dreptate de ce este necesară o atare menţiune atâta timp cât niciun titlu de proprietate nu cuprinde o atare precizare. Pe de altă parte, pe bună dreptate, autorul remarcă că oricum calea contestaţiei la executare este una generală şi prevăzută ca atare şi de noul Cod de procedură civilă, astfel cum a făcut-o şi fostul Cod de procedură civilă, în art 399.0 atare reglementare sugerează, astfel cum remarcă şi autorul, că titlul de proprietate la care ne referim nu ar fi unul deplin, ceea ce generează rezerve faţă de dobândirea unui imobil de către terţi. Socotim că observaţiile autorului sunt pe deplin întemeiate.
35.00 RON
Editura: Universul JuridicNumar pagini: 293Format: 13 x 20 cmTip coperta: BrosataData aparitiei: 2013ISBN: 9786066732444Livrare in: 24 de ore lucratoare

Alte carti de la Universul Juridic similare cu Urmarirea silita a bunurilor imobiliare , ISBN: 9786066732444

Opinii si recenzii pentru: Urmarirea silita a bunurilor imobiliare

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2020 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign