Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Sisteme bancare comparate

Sisteme bancare comparate

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc EPUIZAT
În ultimii 20 de ani şi mai ales anii ’90, în Statele Unite şi în alte ţări dezvoltate se desfăşoară o adevărată “revoluţie financiară”, bazată pe inovaţie şi pe o diversificare extraordinară a instrumentelor financiare şi a serviciilor de investiţii. Pretutindeni în lume, activitatea tradiţională a băncilor de a primi depozite şi de a acorda împrumuturi se află în declin, ca expresie a procesului de “dezintermediere”. Pe de o parte, populaţia se îndreaptă într-o mai mare măsură spre fondurile mutuale şi inclusiv fondurile monetare. Pe de altă parte, răspândirea tehnologiei informaţiei şi progresele înregistrate în cadrul teoriei financiare au ca efect faptul că pentru marile societăţi este mai ieftin să mobilizeze resurse de pe pieţele de capital decât de la bănci. În aceste condiţii, aproape jumătate din gospodăriile americane îşi plasează economiile în piaţa de capital, fie direct, fie prin intermediul fondurilor mutuale, în afară de contribuţiile lor la fondurile de pensii şi la societăţile de asigurări, care în bună măsură se valorifică în aceleaşi perimetre.
În Statele Unite ale Americii, de exemplu, structura activităţilor financiare a cunoscut evoluţii dramatice. Ponderea băncilor comerciale s-a redus de la aproape 40% în 1970 la ceva peste 20% în 1999. În acelaşi interval, ponderea fondurilor de pensii a crescut de la circa 15% la aproximativ 30%, iar a fondurilor mutuale de la 5% (în 1955) la peste 20%. În Statele Unite ale Americii, investitorii au în gestiune fonduri care întrec de două ori valoarea produsului intern brut şi de trei ori valoarea activelor din sistemul băncilor comerciale. În acelaşi timp, corporaţiile îşi asigură resursele de capital necesare fie prin autofinanţare, fie recurgând la emisiunile de acţiuni şi mai ales de obligaţiuni. Sistemul financiar american este un sistem market-based, un sistem bazat pe piaţa de capital, spre deosebire de sistemul european şi japonez care mai sunt încă bank-based, sisteme bazate pe bănci.
Economiştii au dezbătut îndelung avantajele şi dezavantajele sistemelor financiare bank-based faţă de cele market-based. În sisteme bank-based ca cele din Germania şi Japonia, băncile joacă un rol major în mobilizarea economiilor, alocarea capitalurilor, supravegherea deciziei de investire a corporaţiilor şi în furnizarea de produse pentru managementul riscurilor.
În sistemele market-based, ca cele din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, piaţa de capital, alături de sistemul bancar facilitează transferul economiilor societăţii către companii.
30.00 RON
Editura: SitechNumar pagini: 525Tip coperta: BrosataData aparitiei: 2012ISBN: 9786061119943Livrare in: 24 de ore lucratoare

Alte carti de la Sitech similare cu Sisteme bancare comparate, ISBN: 9786061119943

Opinii si recenzii pentru: Sisteme bancare comparate

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2020 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign