Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook

Protectia datelor personale si viata privata

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc LIMITAT

Dreptul la respectarea vietii private este un drept esential pentru fiinta umana, fie ca este vorba despre intimitatea sa, despre integritatea fizica sau morala, despre dezvoltarea in relatiile cu semenii sau despre informatiile personale ce o caracterizeaza. Integrat deopotriva in categoria inviolabilitatilor si a drepturilor consacrate juridic in a patra generatie de drepturi, dreptul la viata privata si-a castigat un loc aparte in cadrul reglementarilor, in mod particular, dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, cand comunitatea umana a constientizat importanta respectarii individului si a setului de valori pe care acesta il reprezinta sau care il caracterizeaza. Pe fondul transformarilor aduse de progresul tehnologic din cea de-a doua jumatate a secolului al XX-lea, intr-o societate informatizata tot mai globalizatoare, a aparut ca fireasca preocuparea legiuitorilor de a asigura protectia juridica a indivizilor ale caror date personale sunt supuse prelucrarilor prin mijloace automate.

Aceasta este, insa, printre putinele teme de interes in legatura cu importanta protejarii informatiilor personale care au facut obiect de studiu pentru doctrinarii romani. De aceea, consideram ca era necesara in spatiul juridic romanesc o abordare stiintifica mai complexa a acestui drept fundamental, si anume a dreptului la viata privata in contextul prelucrarii datelor personale sau, pentru a anticipa una dintre concluziile lucrarii noastre, a dreptului la protectia datelor personale.

Acest drept poate fi analizat din diverse perspective, in functie de ramura de drept la care poate fi raportat (spre exemplu, ca drept subiectiv civil ori din punctul de vedere al raspunderii penale antrenate de incalcarea unora dintre componentele sale). Interesul nostru in prezenta lucrare a fost de a analiza relatia dintre dreptul la viata privata si dreptul la protectia datelor personale, pe de o parte, si de a evalua in ce masura dreptul la protectia datelor personale a dobandit caracterul unui drept fundamental in diverse ordini juridice, pe de alta parte.

Pentru ca lucrarea se adreseaza, in principal, specialistilor din Romania, o parte importanta a acesteia a fost alocata analizarii regimului juridic al drepturilor la viata privata si la protectia datelor personale existent in Romania. De altfel, propunerile de lege ferenda se refera la dispozitiile normative din acest stat.

„Protectia datelor personale si viata privata” a fost structurata in doua parti, fiecare fiind dedicata analizarii unuia din cele doua drepturi, cu mentiunile facute mai sus – dreptul la viata privata ne-a interesat, in special, pentru pregatirea „punerii in scena” a dreptului la protectia datelor personale analizat in a doua parte.

De asemenea, lucrarea contine o anexa in care sunt prezentate succint principalele diferente intre dispozitiile Legii nr. 677/2001 si cele ale noului Regulament (UE) nr. 679/2016, ce se va aplica din 25 mai 2018.

49.00 RON
Editura: HamangiuNumar pagini: 440Format: 145x205 mmTip coperta: BrosataData aparitiei: 2016ISBN: 9786062707187Livrare in: 24 de ore lucratoare

Carti similare cu Protectia datelor personale si viata privata, ISBN: 9786062707187

Alte carti de la Hamangiu similare cu Protectia datelor personale si viata privata, ISBN: 9786062707187

Opinii si recenzii pentru: Protectia datelor personale si viata privata

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2019 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign