Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook

Participatia penala - Monica-Eugenia Ungureanu (Colectia Monografii)

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc IN STOC
Lucrarea Participatia penala trateaza o tema amplu dezbatuta in literatura de specialitate si cu mari implicatii in practica judiciara.

Lucrarea cuprinde in special referiri asupra problemelor care au ridicat controverse in doctrina romana si straina, precum si asupra deficientelor de reglementare a institutiei participatiei in legea penala romana in vigoare.

Plecand de la criticile si rezervele exprimate in doctrina, pe care ni le insusim, am formulat concluzii si propuneri de lege ferenda, care consideram ca ar putea sa alinieze conceptul de participatie cu reglementarile consacrate din legislatia straina.
In ce priveste viziunea autorilor romani, care, intr-o gandire initiala, excludea pe autori si coautori dintre participanti sau includea in cadrul participantilor principali si pe autorii morali, alaturi de autorii materiali, executorii, in doctrina veche se argumenta ca, regula fiind autorul unic, acesta este automat inclus in definitia infractiunii si, ca atare, nu poate fi mentionat printre participanti, iar daca nu este necesar un text pentru autor, nu va fi nici pentru mai multi, pentru ca pozitia juridica a autorului este cea stabilita de lege pentru autor.

Codul penal in vigoare a adoptat partial aceasta sistematizare, fara a mentiona pe coautori printre participanti. Aceasta insuficienta a legii penale este corectata in parte de noul Cod penal, prin aceea ca art. 46 defineste atat conceptul de autor, cat si pe acela de coautor. Neajunsul acestui cod consta insa in faptul ca intituleaza capitolul VI, care se refera la participatie, "Autorul si participantiiā€, fara sa fie mentionat in titlul capitolului si coautorul, aceasta omisiune fiind de natura sa sugereze ca notiunea de participanti cuprinde si pe coautor, ceea ce ar fi gresit, pe langa faptul ca ar contrazice dispozitiile normative din noul cod, adica art. 46, care defineste atat pe autor, cat si pe coautor cu o formulare identica. Urmare a discutiilor din doctrina, noul Cod penal face distinctie intre persoanele care participa in mod nemijlocit la savarsirea faptei prevazute de legea penala si celelalte persoane care participa mijlocit, prin autor sau coautor.

In analiza formelor de participatie, sunt tratate aspecte cu mari implicatii in practica judiciara actuala, respectiv raspunderea agentului provocator si delimitarea actelor de instigare de cele ale agentului provocator, precum si reglementarile din legislatiile straine ale formelor de participatie, in special situatia participantilor din cadrul crimei organizate si a organizatiilor criminale.

Lucrarea se adreseaza atat teoreticienilor, cat si practicienilor in domeniu, precum si celor care doresc sa-si perfectioneze cunostintele de drept penal.
25.00 RON
Editura: Universul JuridicNumar pagini: 180Tip coperta: BrosataData aparitiei: 2017ISBN: 9786066739733Livrare in: 24 de ore lucratoare

Carti similare cu Participatia penala - Monica-Eugenia Ungureanu (Colectia Monografii), ISBN: 9786066739733

Alte carti de la Universul Juridic similare cu Participatia penala - Monica-Eugenia Ungureanu (Colectia Monografii), ISBN: 9786066739733

Opinii si recenzii pentru: Participatia penala - Monica-Eugenia Ungureanu (Colectia Monografii)

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2020 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign