Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Ortodoxia si apusul in traditia spirituala a romanilor, volumul II

Ortodoxia si apusul in traditia spirituala a romanilor, volumul II

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc LIMITAT
Interesul pentru subiectul prezentului studiu s-a nascut in timpul anilor de studentie (1990-1994), in urma intalnirilor si a discutiilor teologice, intelectuale si spirituale pe care le-am avut cu distinsul profesor de vrednica amintire Academicianul Virgil Candea (1927-2007). La umbra legaturii noastre de suflet creata atunci si ancorata pentru vesnicie, una dintre semintele semanate de iubitul meu profesor pe ogorul cautarilor mele spirituale si intelectuale a fost ecumenicitatea Ortodoxiei, atat de bine ilustrata in secolele anterioare, insa mai putin traita in vremurile de acum.
Pentru edificarea acestui adevar, indemnul lui a fost sa purced la studierea unei file din istoria Ortodoxiei, si anume, realitatea ei traita de un neam printre alte neamuri, adica de poporul roman.
Cercetarea a fost conceputa initial pentru secolele XVII si XVIII, avand ca obiectiv prezentarea Ortodoxiei asa cum a fost simtita si traita de romani in fata curentelor vremurilor de atunci, intr-o relatie stransa si dincolo de barierele stramte ale Nationalismului, asa cum se va si demonstra de fapt in paginile lucrarii, cu alte neamuri de aceeasi credinta, dar si de alte confesiuni.
In acel timp, romanii au fost expusi, ca si intreaga lume ortodoxa, unor intense propagande apusene, iar studiul a fost proiectat sa surprinda reactiile Bisericii Ortodoxe din Tarile Romane si diferitele forme ale luptei de aparare a credintei, care se vor desfasura in unitatea deosebit de valoroasa a lumii ortodoxe de atunci (Patriarhiile orientale si Bisericile Ortodoxe din lumea slava), in fata presiunilor propagandei romano-catolice si a celei protestante, precum si in fata inovatiilor Iluminismului.
Insa, datorita bogatiei materialului documentar strans si a masivitatii lucrarii ce ar fi rezultat din ducerea la bun sfarsit a proiectului, precum si datorita timpului limitat de a pune capat studiului sub forma tezei de doctorat, am fost obligat sa ma rezum doar la secolul al XVII-lea si numai la aspectul legat de propaganda protestanta, de vreme ce aceasta a dominat in acel secol.
Despre subiectele si personajele tratate in acest studiu s-au scris mai multe sau mai putine, insa, lipsea o lucrare de sinteza, dar si de analiza, in acelasi timp, a unor opere teologice in spiritul epocii respective, aspecte care vor constitui si unicitatea studiului de fata, menit sa atraga atentia tocmai asupra zestrei spirituale mostenite de romani inca de la formarea lor ca popor si a luptelor de aparare a acestei mosteniri, sub diferite forme si cu multe sacrificii, in ecumenicitatea Ortodoxiei care se traia in acele epoci.
Desigur ca multe probleme am avut de intampinat pe parcursul redactarii acestui studiu, unele de ordin economic, altele de natura administrativa, la care se adauga si cele legate de spiritul nationalist strain Ortodoxiei, dar cultivat, in mod paradoxal, peste tot in lumea ortodoxa de unele cercuri. Toate acestea au fost depasite prin puterea si ocrotirea Bunului Dumnezeu Celui in Treime slavit, prin mijlocirile Maicii Domnului si rugaciunile Sfintilor, astfel ca prin incurajarea si intarirea unor oameni de inima sa purced la terminarea lucrului inceput.
Drept care, pentru scrierea acestei lucrari se cuvine sa aduc un omagiu de recunostinta reputatului meu profesor Virgil Candea si prinos de alese multumiri domnului profesor Constantin Skuteris, coordonatorul tezei de doctorat, pentru indrumarea timp de multi ani si intelegerea de care m-am bucurat, sprijinul si indemnurile date, increderea si rabdarea acordate, interesul si grija manifestate fata de persoana mea.
Aceleasi multumiri le aduc si profesorilor din comisia referentilor stiintifici, domnilor Vasile Iannopulos si Nicolae Xexakis, care mi-au aratat multa intelegere si rabdare, dandu-mi si pretioase sfaturi.
90.00 RON
Editura: Cetatea de ScaunNumar pagini: 508Format: 17 X 24 cmISBN: 9780643710573Livrare in: 24 de ore lucratoare

Carti similare cu Ortodoxia si apusul in traditia spirituala a romanilor, volumul II, ISBN: 9780643710573

Alte carti de la Cetatea de Scaun similare cu Ortodoxia si apusul in traditia spirituala a romanilor, volumul II, ISBN: 9780643710573

Opinii si recenzii pentru: Ortodoxia si apusul in traditia spirituala a romanilor, volumul II

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2020 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign