Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook

Orasul cu salcami ed. 2016

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc EPUIZAT
Evitat de criticii canonici, pentru esteti casa adolescentina, Orasul cu salcami (publicat pentru intaia data in 1935) si-a castigat cititori, multi fanatici, si a stors lacrimi de emotie multor generatii. Ce i-a cucerit pe acesti pasionati de Sebastian?

Tocmai spatiul evaziunii imaginat de prozator, pana la urma doar o ni sa ascunsa in datelecotidianului, ireperabila celor din exterior. Eroii din Orasul cu salcami se izoleaza voluntar intr-o oazace cuprin de suma tuturor virtualitatilor posibile si necesare. Proscrisi sau inadaptati, ei isi configureaza instinctual o lume autosuficienta. ( lucian Pricop)

Fragment din romanul Orasul cu salcami de Mihail Sebastian

" Astfel viata continua obisnuita intre aceleasi deprinderi, intre aceiasi oameni. Fuga din primavara a lui Victor Ioanid si tot ce se legase de ea nu schimbase nimic din mersul lucrurilor. Adriana, Cecilia, Gelu, Victor nu o uitasera: stiau bine ca ceva a ramas intre ei patru, ceva care trebuie lamurit si dus pana la un sfarsit. Dar, nestiind cum sa se apropie unul de altul, amanau intalnirea sperata si asteptau ca timpul sa descurce el greutatile inceputului. 
Intre timp continuau sa traiasca asa cum apucasera. Baietii cu pasiunile lor vechi: cartile, afacerile tenebroase ale lui Buta, plimbarile saptamanale pe „ulitr. Fetele cu misterele lor marunte. Daca intre atatea lucruri straine incercau vreodata sa-si amintcasca ceea ce ii apropia pe toti patru si sa lege pe aceasta amintire prietenia lor inca nesigura, incercarea cadea. isi vorbeau greu, se inte - legeau mai greu. De aceea pe strada se ocoleau de departe si schimbau doar saluturi speriate. 
Noiembrie ii gasi obositi de asteptare si doritori de un fapt nou. Primira vremea rea cu bucurie. Anotimpul ii intorcea in casa si ii aduna iar ca altadata. Numai Victor era strain acolo, in jurul acelei mese de ceai din odaia Adrianei, unde se intalneau acum uneori, spre seara. Ceilalti cunosteau din anul trecut legile si moravurile acestor intalniri. Erau ceasuri indiferente, pe care le petrecea fiecare dupa voia lui, vorbind rar, schimband uneori un semn de amicitie, dar ramanand singur sa citeasca, sa scrie, sa se uite pe fereastra, sa rasfoiasca un album. 
La inceput, mai ales din cauza lui Victor caruia ii lipsea experienta, intalnirile acestea aveau un aer silit. Ceva din ezitarile primei lor intalniri din primavara, in mansarda prefecturii, rama-nea intre ei si ii tinea la oarecare departare. Pierdusera obisnuinta acelor ceasuri calme. Li se pareau straine si greoaie, asa cum ti se par straine hainele de iarna, cand le imbraci in prima zi de frig. Dar cu vremea te regasesti in ele, deprinzi din nou gesturile instinctive cu care puneai mana in buzunarele calde, iti incheiai nasturii, le purtai pe tine. Si cum e de ajuns ca intr-o asemenea haina sa gasesti un lucru de nimic uitat acolo, contramarca unui bilet de teatru, plicul unei scrisori vechi, o moneda, o carte de vizita, pentru ca deodata acest lucru sa-ti aminteasca viu tot timpul de care amintirea lui e legata si sa-ti readuca in minte imprejurarile amanuntite ale unei clipe trecute, biletul de teatru, amintindu-ti de rochia femeii iubite cu care ai fost la acel spectacol si rasul ei alb, plicul vechi readucand intocmai o durere de altadata, pe care o incercasesi atunci la aflarea unei vesti sau la simplul sunet al unui cuvant aruncat intamplator in fraza — tot astfel era de ajuns ca ei sa gaseasca la acele adunari intime de dupa-amiaza un mic detaliu din trecut, pentru ca fosta lor buna intelegere sil revie la fel. "
22.00 RON
Editura: CartexNumar pagini: 200Format: 130x200 mmTip coperta: BrosataData aparitiei: 2016ISBN: 9786068023687Livrare in: 24 de ore lucratoare

Alte carti scrise de Mihail Sebastian

Mihail Sebastian
10.00 RON 
De doua mii de ani...
Mihail Sebastian
22.00 RON 
Mihail Sebastian
45.00 RON 
Jurnal 1935–1944
Mihail Sebastian
72.00 RON 
Mihail Sebastian
10.00 RON 

Carti similare cu Orasul cu salcami ed. 2016, ISBN: 9786068023687

Alte carti de la Cartex similare cu Orasul cu salcami ed. 2016, ISBN: 9786068023687

Opinii si recenzii pentru: Orasul cu salcami ed. 2016

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2019 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign