Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Egalitatea in drepturi a cetatenilor si nediscriminarea

Egalitatea in drepturi a cetatenilor si nediscriminarea

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc EPUIZAT
Monografia prezentată astăzi se adresează unei palete largi de cititori, de la specialişti în Drept până la cei de altă specializare care au legătură sau sunt interesaţi să cunoască problematica analizată. Lucrarea reprezintă rezultatul unui intens efort de cercetare ştiinţifică realizat de autor în cadrul studiilor doctorale efectuate la Universitatea din Bucureşti, sub îndrumarea reputatului profesor Ioan Muraru. Studiul abordează o temă de incontestabilă actualitate teoretică, dar şi cu implicaţii practice în contextul consolidării statului de drept, democratic şi social în România.

Domeniul de cercetare este precizat încă din titlu şi este limitat numai la problematica egalităţii în drepturi a cetăţenilor, excluzându-se astfel abordarea mult prea întinsă a egalităţii tuturor subiectelor de drept. Subiectul cuprinde o abordare vastă atât din perspectiva dreptului comparat, cât şi din aceea a dreptului intern.

Studiul este structurat pe trei mari titluri. Titlul I este consacrat consideraţiilor teoretice generale privind egalitatea în drepturi a cetăţenilor şi nediscriminarea. În mod distinct este analizată şi noţiunea de discriminare. Tot în cuprinsul acestui titlu, se realizează un examen teoretic al jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului şi a Curţii Constituţionale a României. Titlul II tratează unele aspecte particulare pe care le ridică egalitatea în drepturi şi nediscriminarea în celelalte ramuri ale dreptului public şi privat. Titlul III tratează protecţia juridică internă şi internaţională a egalităţii în drepturi a cetăţenilor şi a nediscriminării.

În cuprinsul monografiei este menţionată existenţa duală ca terminologie a egalităţii şi nediscriminării, atât în constituţiile statelor cât şi în standardele internaţionale din domeniul drepturilor omului.

În final, putem afirma că nediscriminarea este o justiţie egală pentru toţi fără privilegii şi fără discriminări.

Monografia prezentată este actualizată cu definirea conceptelor de egalitate în drepturi şi de nediscriminare abordate din perspectiva teoriei valorilor juridice, pornind de la proclamarea egalităţii ca valoare universală şi indivizibilă de către Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

De asemenea, lucrarea mai cuprinde un număr de 8 anexe care cuprind câteva dintre principalele acte normative incidente în materia egalităţii şi a nediscriminării, precum şi tabele comparative instructive care ilustrează evoluţia istorică a reglementarilor constituţionale române în acest domeniu sau comparaţii între documente internaţionale relevante, până la extrase de jurisprudenţă a Curţii Constituţionale a României sau a Curţii Europene a Drepturilor Omului.
44.00 RON
Editura: Universul JuridicNumar pagini: 600Format: A5Tip coperta: BrosataData aparitiei: 2010ISBN: 9789731274010 Colectii: MonografiiLivrare in: 24 de ore lucratoare

Alte carti de la Universul Juridic similare cu Egalitatea in drepturi a cetatenilor si nediscriminarea, ISBN: 9789731274010

Opinii si recenzii pentru: Egalitatea in drepturi a cetatenilor si nediscriminarea

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2020 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign