Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Edificiile de cult

Edificiile de cult

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc EPUIZAT
Regimul juridic al edificiilor de cult este o temă care, din punct de vedere al dreptului statal, nu a fost tratată încă. Pe lângă această lipsă, motivul determinant al acestui studiu l-a constituit găsirea unei soluţii Ia conflictul ce priveşte edificiile de cult ce au aparţinut cultului grecocatolic, preluate de la acesta în perioada 1940-1989. 
Analiza regimului juridic al edificiului de cult ca şi a acestei posibilităţi de trecere şi de transfer, arătată anterior, ca exerciţiu al dreptului la libertate religioasă, face necesară studierea dreptului la libertate religioasă, a limitelor în care acest drept poate fi exercitat de persoana fizică şi în legătură cu persoana juridică, limite care sunt cantonate de către stat, dar de maniera în care cultelor li s-a atribuit autonomie, ceea ce înseamnă că ele stăpânesc asupra domeniului religiei cu puterea derivată din autonomie. 

Suveranitatea Statului este analizată deoarece la început statul şi biserica au fost o singura entitate, iar partea din suveranitate ce privea religia era exercitată de către stat sau de către entitatea ce cuprindea ceea ce numim azi stat şi biserică. In timp, acestea despărtindu-se, porţiunea de suveranitate ce dădea drept entităţii să conducă religia a revenit bisericii. Fiind părti dintr-un întreg, la momentul despărtirii Statului de biserică autonomia a primit caracterele puterii din care provenea. Suveranitatea a făcut obiect al mai multor studii decât autonomia, ceea ce ne permite ca atunci când analizăm suveranitatea să analizăm prin asemănare şi autonomia. După despărtirea Statului de biserică, cultele au devenit autonome in ce priveşte religia şi statul a devenit neutru, iar relaţia stat-biserică ce a impus autonomia cultelor şi neutralitatea Statului se va reflecta asupra regimului juridic al edificiilor de cult. Toate acestea vor fi analizate în prima parte a studiului. Odată ce am stabilit domeniul de competenţă al fiecărei entităti, statul şi cultele, se poate analiza, în partea a doua, persoana juridică a cultului, deoarece trebuie să stabilim ce drepturi şi au persoana juridică a cultului şi membrii persoanei juridice a cultului asupra patrimonului si deci asupra edificiului de cult.
60.00 RON
Editura: Universul JuridicNumar pagini: 621Format: 17 x 24 cmTip coperta: BrosataData aparitiei: 2014ISBN: 9786066734028Livrare in: 24 de ore lucratoare

Alte carti de la Universul Juridic similare cu Edificiile de cult, ISBN: 9786066734028

Opinii si recenzii pentru: Edificiile de cult

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2019 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign