Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Drept administrativ. Partea generala

Drept administrativ. Partea generala

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc EPUIZAT

Cursul universitar denumit Drept administrativ. Partea generala isi propune sa vina in intampinarea studentilor incepatori, aflati la un prim impact cu meandrele dreptului, in general, si ale dreptului administrativ, in particular.

Avand in vedere ca lucrarea se adreseaza studentilor de la specializarea Drept ori Administratie publica din anii I sau II (fara a exclude insa o eventuala utilitate a ei si pentru practicienii interesati de domeniu in sine si, in mod special, de mutatiile legislative de ultima ora in materia dreptului administrativ), autoarea a incercat sa realizeze o trecere in revista a celor mai importante aspecte legate de structura administratiei publice, functionarea acesteia, modul de utilizare si de gestionare a resurselor sale, organizarea serviciilor publice, functiile si functionarii publici si, bineinteles, traditionalele probleme legate de structura normei de drept administrativ, raporturile tipice de drept administrativ sau izvoarele scrise ori nescrise specifice, ceea ce a determinat utilizarea in titlu a sintagmei „partea generala”.

Structurat in 12 teme – tratate intr-un limbaj accesibil in primul rand celor aflati inca pe bancile facultatilor – cursul surprinde aspecte de ordin istoric, evolutiv in privinta fiecarei autoritati sau institutii in parte (Presedinte, Guvern, prefect, consilii locale si judetene, primari), cat si a administratiei in ansamblul sau (de exemplu, organizarea administrativ-teritoriala a Romaniei de-a lungul timpului). Totodata, sunt abordate si chestiuni considerate ca fiind relevante in materie de drept comparat sau drept romanesc, tinand cont de toate modificarile legislative in domeniu intervenite pana la 15 martie 2016.

Dupa parcurgerea acestui material, in care se fac trimiteri si la aspecte de ordin practic, in cadrul textului sau in notele de subsol, prezentarea teoretica fiind insotita si de scurte trimiteri la tumultoasa activitate recenta de la nivel parlamentar sau guvernamental ori a autoritatilor administratiei publice locale, si dupa confruntarea cu aspectele practice tratate in cadrul seminariilor de specialitate, dreptul administrativ ar putea deveni o disciplina cel putin la fel de atractiva ca si altele cuprinse in planurile de invatamant si care cuceresc ceva mai usor simpatia auditorilor.

70.00 RON
Editura: HamangiuNumar pagini: 504Format: 16.5 x 23.5 Tip coperta: BrosataData aparitiei: 2016ISBN: 9786062705275Livrare in: 24 de ore lucratoare

Opinii si recenzii pentru: Drept administrativ. Partea generala

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2019 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign