Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Curs de drept civil. Contracte . Conform noului cod Civil

Curs de drept civil. Contracte . Conform noului cod Civil

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc EPUIZAT
Contractul (reguli generale) 

Sectiunea I. Contractul — mijloc juridic de realizare a intereselor persoanelor „Libertatea, adeca facultatea naturala de a face ceea ce-i place, este starea normala a omului" (s.n.)1. În acest context, contractul reprezinta expresia libertatii individului în dreptul privat. Contractul este, in Intreaga lume, instrumentul cvasiexclusiv al circulatiei averilor si unul dintre mecanismele juridice esentiale ale activitatii economice. Regulile comune institutiei sunt date de teoria generala a contractului, domeniu abstract, cu rol principal in formularea conceptelor fundamentale. Concret, contractul se regaseste numai In formele sale particulare, ale „contractelor speciale" (de exemplu, vânzarea, locatiunea, imprumutul, mandatul etc.). De precizat ca, existenta incontestabila a „contractelor spe-ciale" nu presupune, implicit si existenta unui „contract general". Ast-fel, in viata reala, asa-zisul „contract— izvor de obligatii", nu exista. Codul civil leaga teoria generala a contractelor de teoria genera-la a obligatiilor. in consecinta, „cunoasterea dreptului obligatiilor trece prin cunoasterea contractelor" 
 1. Vointele individuale — fundamentul contractului. Vointa reprezinta capacitatea individului de a actiona rational pentru realizarea unor scopuri elaborate, in mod anticipativ, pe plan mental.In drept, vointa ca si categorie psihologica are o dubla semnifi-catie: vointa generala, adica a întregii societati sau a unor grupuri sociale si vointa individuala, caracteristica unui singur Dupa exteriorizarea sa, distingem intre: - vointa intern6 (reala, adevarata) este elementui psihologic ce corespunde exact intentiei persoanei de a contracta. - vointa declarata (manifestata, exteriorizata) este un element material, de exteriorizare a vointei interne, ce poate fi manifestata: în scris, verbal sau prin gesturi edificatoare. Vointa declarata este singura realitate perceputa de terti (in baza careia acestia contracteaza) si singura care produce efecte. De cele mai multe ori, vointa interna „se suprapune" formei saie exteriorizate (vointa declarata). Alteori, este posibil ca vointa de-clarata sa nu corespunda hltegrai vointei interne (reale) a contractan-tului. in aceasta situatie de exceptie, vointa interna este esentiala (prevaleaza) in raport cu vointa declarata. Potrivit art. 1266 alin. 1 C. civ., „Contractele se interpreteaza dupa vointa concordanta a partilor, lar nu dupa sensul Iiteral al ter-menilor". Rezulta ca, potrivit legisiatiei nationale (de inspiratie fran-ceza), interpretarea oricarui contract (inclusiv a clauzelor sale) se face în raport de vointa interna, reala a partilor. Astfel, a fost adoptat prin-cipiul interpretarii subiective a contractului. in acelasi context, adâugam ca principlui interpretarii subiec-tive a fost criticat în doctrina, in principal pe considerentui ca proce-sul de cautare a vointei interne „întretine o stare de insecuritate "in relafiile contractuale" (spre deosebire de vointa declarata, care este mult mai precisa). in realitate, opozitia dintre principiile adoptate de legiuitorii francez si german nu este radicala, deoarece, in cluda prin-cipiilor diferite, solutiile adoptate sunt apropiate (rezultând ca dis-finctia dintre cele doua doctrine este numai „academica"). 

Lucrarea de fata isi propune sa prezinte sistematizat particularitatile contractelor civile, asa-zise ”speciale”.
Ea se adreseaza, in primul rand, studentilor facultatii de drept, fiind organizata pe principii didactice si in conformitate cu programa analitica a disciplinei drept civil (contracte si succesiuni).
Lucrarea respecta doctrina nationala reprezentativa in materie si numai in subsidiar isi permite sa faca observatii.
Apreciem ca intrarea in vigoare a Noului cod civil are, printre alte merite, si pe acela de a repune in discutia specialistilor principalele institutii de drept privat (in vederea unor eventuale reasezari si reconsiderari).
Pentru o mai buna coordonare cu dreptul comun in materie, lucrarea incepe cu o succinta prezentare a regulilor generale.
55.00 RON
Editura: HamangiuNumar pagini: 491Tip coperta: BrosataData aparitiei: 20 Iulie 2012ISBN: 9786065227989Livrare in: 24 de ore lucratoare

Carti similare cu Curs de drept civil. Contracte . Conform noului cod Civil, ISBN: 9786065227989

Alte carti de la Hamangiu similare cu Curs de drept civil. Contracte . Conform noului cod Civil, ISBN: 9786065227989

Opinii si recenzii pentru: Curs de drept civil. Contracte . Conform noului cod Civil

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Radu Stroescu
31-10-2013
Review util?02
O carte reusita
Mi se pare o carte foarte reusita

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2019 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign