Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Criza Uniunii Europene si ordinea globala in era Trump

Criza Uniunii Europene si ordinea globala in era Trump

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc EPUIZAT
"Ceea ce unește multiplele și altminteri foarte diferitele perspective și abordări din această carte este ideea de criză a Uniunii Europene și tentativele de refacere a ordinii globale, la sfârșitul a ceea ce putem numi „etapa post-Război Rece". Nu avem încă o denumire consacrată a erei în care intrăm, dar începem să îi deslușim contururile: instabilitate, incertitudine, frustrare, adâncirea clivajului sistem vs. antisistem (a se vedea alegerea lui Donald Trump la Casa Albă și Brexitul), intensificarea mișcărilor contestatare, în special ale tinerilor, violenţă crescută, schimbări foarte rapide de context politic și economic, tendinţe de dezintegrare la nivel european și la nivelul unor state naţionale, recrudescenţa curentelor naţionaliste și faliilor identitare rasiale, etnice și religioase, concurenţă dusă până la agresivitate și potenţial conflictual, slăbirea puterii hegemonice a Statelor Unite, fragmentarea sistemului internaţional și dezacorduri frecvente în cadrul sistemelor de organizare ale lumii occidentale. Volumul think-tankului „Citadel" se dorește, așadar, o diagnoză a Uniunii Europene și a vecinătăţilor ei și, prin extensie, o privire mai largă asupra politicii globale, asupra sistemului de aranjamente ale lumii în care trăim, la sfârșitul erei Obama și începutul erei Trump. Firește, nu avem pretenţia de a trata exhaustiv acest moment al crizei (crizelor) europene sau al ordinii internaţionale, dar reușim totuși să deschidem, credem noi, câteva direcţii majore de înţelegere a contextului în care ne aflăm."
Valentin Naumescu

Valentin Naumescu este conferenţiar abilitat la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. A fondat (2013) și coordonează Grupul de Reflecţie și Analiză Internaţională „Citadel", un think-tank de politică externă al universităţii clujene. Din 2015, este expert independent al Comisiei Europene în domeniul relații internaționale. Printre cele mai recente cărţi ale sale se numără Democracy and Security in the 21st Century: Perspectives on a Changing World (ed. Cambridge Scholars Publishing, 2014), The European Union’s Eastern Neighbourhood Today: Politics, Dynamics, Perspectives (coeditată împreună cu Dan Dungaciu, Cambridge Scholars Publishing, 2015) și Marile schimbări. Crize și perspective în politica internațională (Ed. Trei, 2015). Valentin Naumescu are totodată o experienţă diplomatică, fiind fost secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (2005– 2007), și Consul General al României la Toronto (2008–2012). Are gradul diplomatic de ministru-consilier.

Colecția Contributors reunește lucrări informative, inteligente, semnate de nume cu autoritate în diverse domenii. Cititorul va găsi în paginile colecției argumente convingătoare, analiză riguroasă și independență în gândire. Volumele incluse în această colecție sunt menite să te facă să înțelegi ideile, tendințele și mutațiile din lumea modernă, din actualitatea imediată și din mințile celor ce provoacă sau decid schimbările.
45.00 RON
Editura: TreiNumar pagini: 384Format: 130 x 200 mmTip coperta: BrosataData aparitiei: 2017ISBN: 9786067199024Livrare in: 24 de ore lucratoare

Alte carti de la Trei similare cu Criza Uniunii Europene si ordinea globala in era Trump, ISBN: 9786067199024

Opinii si recenzii pentru: Criza Uniunii Europene si ordinea globala in era Trump

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2019 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign