Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Codul muncii - comentat

Codul muncii - comentat

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc EPUIZAT
Considerentele principale care au stat la baza elaborarii prezentei lucrari, Codul muncii comentat, au la baza interacțiunea economiei și instituțiilor publice romanești cu economiile și instituțiile europene sau ale altor state (in special a celor din Uniunea Europeana) care a condus la remodelarea raporturilor de munca și de serviciu, la creșterea diversitații forței de munca, a drepturilor ce este necesar a fi aparate și a obligațiilor care se impun a fi respectate. 

Dinamica activitații societaților, determinata de evoluțiile economice, sociale și tehnologice, a impus intervenții repetate ale legiuitorului și, implicit, noi abordari sau nuanțari jurisprudențiale și doctrinare ale reglementarilor dreptului muncii. 

Lucrarea este elaborata prin prisma legislației interne și europene actualizate, in acord cu noile realitați faptice, cu practica judecatoreasca la zi a Curților de Apel, a Inaltei Curți de Casație si Justiție și, in special, cu deciziile obligatorii ale Curții Constituționale. 

Sub aspect legislativ, comentariile au in vedere ultimele modificari aduse de Legea nr. 57/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adoptiei, prin care, incepand cu 12 august 2016, s-a introdus un nou caz de suspendare a contractului individual de munca la inițiativa salariatului, precum și dreptul la acordarea de timp liber salariatului care a adoptat un minor. 

Prezenta lucrare, Codul muncii comentat, are in vedere: 
- Decizia Curții Constituționale nr. 261/2016 prin care au fost declarate neconstituționale dispozițiile privind suspendarea contractului individual de munca pe durata cercetarii disciplinare a salariatului; 
- Decizia nr. 2/2016, pronunțata de Inalta Curte de Casație și Justiție referitoare la examinarea recursului in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Suceava cu privire la interpretarea si aplicarea unitara a legii in ce priveste calitatea procesuala pasiva in cauzele privind reconstituirea vechimii in munca/constatarea incadrarii activitatii desfasurate in grupele I si/sau a II-a de munca, in situatia in care fostul angajator nu mai exista; 
- Decizia Curții Constituționale nr. 814/2015 prin au fost declarate neconstituționale dispozițiile privind interzicerea de a concedia persoanele care ocupa functii eligibile intr-un organism sindical, in cazurile in care concedierea nu are legatura cu activitatea sindicala. 

In anexe, sunt cuprinse principalele acte normative care completeaza dispozițiile Codului muncii și care au suferit modificari in ultima vreme: 
- Legea nr. 62/2011 a dialogului social, actualizata prin Legea nr. 1/2016; 
- Legea nr. 319/2006 securitatii și sanatatii in munca; 
- Hotararea de Guvern nr. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor; 
- Hotararea de Guvern nr. 38/2008 privind organizarea timpului de munca al persoanelor care efectueaza activitati mobile de transport rutier; 
- Legea nr. 57/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adoptiei, prin care a fost introdus concediul de acomodare. 
De asemenea, sunt abordate și posibilele modificari care vor fi aduse Codului muncii, prin introducerea telemuncii, dreptul pensionarilor și șomerilor de a adera la sindicate și altele. 

Cu experiența in consultanța și litigii de munca, autorul, avocat Marius-Catalin Preduț, se poziționeaza echidistant fața de toate punctele de interes din sfera dreptului muncii și abordeaza riguros o arie larga de probleme și ipoteze, practice sau teoretice, care apar in interpretarea și aplicarea legislației muncii și asigurarilor sociale. Astfel, prin analiza temeinica a fiecarui articol, prezenta lucrare reflecta cu obiectivism și acuratețe schimbarile structurale și funcționale ale societaților și este un instrument de lucru util atat studenților și practicienilor (avocați, juriști, magistrați, consilieri juridici și de resurse umane), cat și angajatorilor și lucratorilor.
70.00 RON
Editura: Universul JuridicNumar pagini: 662Format: A5Tip coperta: BrosataData aparitiei: Noiembrie 2016ISBN: 9786066739092Livrare in: 24 de ore lucratoare

Carti similare cu Codul muncii - comentat, ISBN: 9786066739092

Alte carti de la Universul Juridic similare cu Codul muncii - comentat, ISBN: 9786066739092

Opinii si recenzii pentru: Codul muncii - comentat

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2020 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign