Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook

Codul de procedura penala: adnotat cu jurisprudenta nationala si europeana

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc LIMITAT

Include modificarile aduse prin O.U.G. nr. 18/2016 si prin Legea nr. 116/2016

In anul 2006, aparea la Editura Hamangiu prima editie a Codului de procedura penala – texte, jurisprudenta, hotarari CEDO, volum realizat sub coordonarea regretatului Profesor George Antoniu. Cu acea carte se deschidea atunci o colectie noua, intitulata Codurile Hamangiu, fiind o serie conceputa in stilul codurilor adnotate ale lui Constantin Hamangiu, foarte cunoscute si apreciate printre juristii de toate varstele si care erau inspirate, la randul lor, din conceptul si mai celebrelor „codes rouges” – Les Codes Dalloz.

La 10 ani dupa prima publicare si la 2 ani dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura penala, am considerat necesara reluarea acestui demers, cu scopul de a pune la indemana cititorilor un instrument de natura sa asigure accesul rapid si eficient la o informatie utila privind problemele de drept in materia interpretarii si aplicarii noilor dispozitii procesual penale.

Lucrarea cuprinde intr-un format concis aspecte din jurisprudenta nationala relevanta – hotarari ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ale curtilor de apel si tribunalelor si ale Curtii Constitutionale (peste 600 de spete) –, facand trimitere, acolo unde este cazul, si la cele anterioare intrarii in vigoare a noului cod, in masura in care acestea isi pastreaza valabilitatea. A fost selectata, de asemenea, jurisprudenta europeana – hotarari pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului, dar si din recent conturata jurisprudenta in materie procesual penala a Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Astfel, sunt prezentate in maniera obiectiva in jur de 300 de solutii din jurisprudenta C.E.D.O., dintre care 100 de cauze impotriva Romaniei, mai putin de jumatate fiind disponibile in integralitate in limba romana. Sunt cuprinse, sub forma de adnotare, atat exemple ale modalitatii in care instanta europeana abordeaza un anumit subiect (cum ar fi conceptul de proces echitabil sau cel privind durata rezonabila a unei proceduri), cat si spete relevante in materie pronuntate in cauze pilot, cauze semi-pilot, respectiv cauze etalon in domenii de maxim interes pentru practica, precum cele privind dreptul la aparare, interceptarea comunicatiilor, utilizarea investigatorilor sub acoperire, masurile privative de libertate, masurile asiguratorii.

Autorii au incercat, in acest mod, sa aduca in atentia celor interesati referintele relevante, solutiile cu valoare de principiu conturate de instantele europene sau cu rol in unificarea practicii nationale, precum si de Curtea Constitutionala a Romaniei, pentru multe dintre problemele de drept generate de noul Cod de procedura penala, aflat inca in proces de asimilare practica si consolidare legislativa.

Conceptul acestei lucrari merge insa dincolo de simpla adnotare a codului si prezinta, acolo unde s-a considerat necesar, o explicatie a evolutiei jurisprudentiale europene sau o analiza a practicii C.E.D.O. si C.J.U.E. pe domeniile comune de competenta, inclusiv a raporturilor existente intre cele doua, astfel incat practicienii romani, tinuti de ambele, sa gaseasca reperele necesare in activitatea lor. De asemenea, au fost incluse scurte explicatii ale modificarilor aduse Codului de procedura penala prin O.U.G. nr. 18/2016 si ale consecintelor acestora (de exemplu, institutia privind renuntarea la urmarirea penala sau masurile speciale dispuse cu ocazia audierii persoanelor vatamate).

160.00 RON
Editura: HamangiuNumar pagini: 1120Format: 170x230 mmTip coperta: BrosataData aparitiei: 2016ISBN: 9786062705787Livrare in: 24 de ore lucratoare

Alte carti de la Hamangiu similare cu Codul de procedura penala: adnotat cu jurisprudenta nationala si europeana, ISBN: 9786062705787

Opinii si recenzii pentru: Codul de procedura penala: adnotat cu jurisprudenta nationala si europeana

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2019 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign