Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Carol I si bipartidismul romanesc (1866-1914)

Carol I si bipartidismul romanesc (1866-1914)

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc EPUIZAT
îndelungata domnie de 48 de ani a lui Carol I, Principele și apoi primul Rege al României, a suscitat şi suscită în continuare interesul istoricilor, fiind analizată fie în an­sam­blu, fie secvenţial, prin abordarea unor aspecte sau mo­mente semnificative, din perspective care au variat în timp. Ceea ce ne propune tânărul Cosmin-Ştefan Dogaru în lucrarea de față, ce a constituit teza sa de doctorat în științe politice, este studierea și analiza faptelor istorice din perspectivă politologică, mai exact a unui anume segment: construcţia sistemului bipartidist în România şi rolul jucat de Carol I, Şeful statului, în apariţia, evoluţia şi consolidarea acestuia, cu consecințe importante asupra stabilității politice interne și dobândirea unui prestigiu extern considerabil, pe deplin respectat de celelalte popoare balcanice, dar și de Marile Puteri. Plasându-se pe linia abordărilor istoriografice anterioare, nu puţine de altfel, dar dintr-o perspectivă diferită, de­mer­sul autorului este cu siguranţă unul original şi oportun, rezultatul cercetărilor sale, de durată, concretizându-se printr-o imagine cuprinzătoare, echilibrată, cu particularităţile sale bine subliniate la nivel interpretativ şi bine argumentate documentar, aserţiune demonstrată atât de sursele documentare edite şi inedite studiate, cât şi de lista bibliografică destul de consistentă și variată. încă de la început, reies cu claritate obiectivele pe care le-a avut în vedere autorul pe parcursul cercetării şi elaborării lucrării, precum şi metodele specifice utilizate în articularea şi construirea întregii sale demonstraţii, printre care analiza critică a surselor documentare şi comparaţia. La nivelul obiectivelor sunt sesizabile mai multe paliere, pe care le enumerăm: analiza scenei politice româneşti și alegerea în 1866 a Prințului străin la Tronul Pincipatelor Unite; evoluţia principalelor curente politice spre partide politice de guvernământ; relaţia dintre Carol I şi elita politică a vremii; alternanţa la putere a liberalilor şi conservatorilor; precum şi rolul lui Carol I în construcţia şi menţinerea sistemului bipartidist în guvernarea României moderne.
42.00 RON
Editura: Cetatea de ScaunNumar pagini: 372Data aparitiei: 2015ISBN: 7860653730135Livrare in: 24 de ore lucratoare

Opinii si recenzii pentru: Carol I si bipartidismul romanesc (1866-1914)

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2019 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign