Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Au ales libertatea

Au ales libertatea

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc IN STOC

Milioane de români sunt, astăzi, răspândiţi pe glob - în cele două Americi, pe bătrânul nostru continent, din Africa şi până în Australia.

Fenomenul plecăriii în masă a românilor din ţara lor natală îşi are originile în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, când asistăm la o masivă migraţie a românilor din Ardeal spre Lumea Nouă - Statele Unite şi Canada.

Declanşarea celei de-a doua mari conflagraţii mondiale şi vicisitudinile create de tăvălugul nimicitor al războiului au dus la crearea de noi contingente de români, care au ales calea exilului.

Ulterior, după înlăturarea guvernului Rădescu, în martie 1945, şi impunerea, de către sovietici, a guvernului Groza, chiar şi cei care mai sperau într-o intervenţie a aliaţilor occidentali au început să-şi piardă iluziile. Şefii partidelor istorice din România au continuat lupta pentru salvarea democraţiei şi, implicit, a independenţei româneşti. Dar, realişti şi clarvăzători, au încurajat pe cei ce doreau să părăsească ţara, intuind derularea evenimentelor în direcţia dorită de comunişti. Este perioada când zeci de mii de oameni au părăsit ţara. Printre ei şi o parte dintre fruntaşii democraţiei româneşti.

Perioada 1948-1969 poate fi rezumată printr-un singur cuvânt: Teroare. Graniţele au fost ermetic închise. Comunismul a fost instituţionalizat cu sprijinul sovieticilor şi sub oblăduirea Securităţii, creată după modelul NKVD-ului. Vechile clase conducătoare au fost eliminate din viaţa publică. Mulţi ai pierit, alţii au ispăşit ani lungi şi grei de detenţie sau de muncă forţată. Eticheta „duşman de clasă” a fost abuziv extinsă asupra tuturor celor care nu erau de acord cu regimul comunist.

Românilor, care au părăsit ţara în deceniile cinci şi şase ale secolului XX, li s-au adăugat, în anii următori, alţii. Este perioada în care pribegia românească a căpătat înfăţişarea unui exod. Au părăsit ţara cei mai buni dintre cei buni. Exodul, pe care destinul l-a impus poporului român, a făcut ca, alături de o Românie geografică, să ia naştere o Românie spirituală omniprezentă.

Celor care, din motive politice, economice sau de altă natură au ales, într-o anumită perioadă istorică, calea spre libertate, le este dedicată această carte. Departe de a fi elemente declasate, trădători sau certaţi cu legile şi societatea, aşa cum, frecvent, sunt catalogaţi în documentele Securităţii, aceşti români agoniseau bunul cel mai de preţ al omenirii – libertatea.

114.00 RON
Editura: Cetatea de ScaunNumar pagini: 1139Format: 17x24cmISBN: 7860653731125Livrare in: 24 de ore lucratoare

Opinii si recenzii pentru: Au ales libertatea

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2019 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign