Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Apelul in procesul civil

Apelul in procesul civil

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc LIMITAT

Anterior intrarii in vigoare a noului Cod de procedura civila, apelul a mai existat in legislația procesual civila din Romania, dispozițiile care il reglementau fiind abrogate de legiuitorul comunist in iunie 1952, pentru ca, ulterior, sa fie reintroduse in vechiul Cod de procedura civila, prin Legea nr. 59/1993. In prezent, sediul materiei este reprezentat de art. 466-482 NCPC. Orice analiza facuta in acest domeniu reprezinta un studiu de caz al implementarii noilor coduri in Romania.

Apelul, dincolo de a fi o cale de atac comuna, ordinara, de reformare, devolutiva, suspensiva de executare, reprezinta o transpunere a caracterului formalist al procesului civil. Acest caracter formalist, aplicabil oricarei proceduri judiciare, inclusiv celei penale, scoate in evidența, dupa cum spune prof. univ. dr. Ligia Catuna, ca „procedura este un rit” care trebuie respectat intocmai pentru a-și atinge obiectivele, respectiv stabilirea adevarului judiciar și, pe cale de consecința, stingerea conflictului care l-a determinat pe reclamant sa sesizeze instanța de judecata. Mai precis, in cazul procesului civil, apelul nu este altceva decat o etapa in stabilirea adevarului judiciar, etapa care este parcursa de parțile procesului la inițiativa celei nemulțumite, in orice mod, de hotararea judecatoreasca a primei instanțe.

Intr-o forma sintetica, utila oricarui practician al dreptului, dar suficient de argumentata pentru toți juriștii, monografia raspunde unor intrebari precum: ce este apelul; ce hotarari judecatorești pot fi atacate cu apel; cine poate declara apel și cine poate participa la judecarea apelului; ce se poate solicita instanței de apel, respectiv cum se poate critica hotararea atacata și ce poate analiza instanța de apel; care este termenul de apel; cum se judeca apelul, atat in privința chestiunilor preliminare, a excepțiilor procesuale, cat și a administrarii probelor, a dezbaterii pe fondul cauzei și a soluțiilor instanței de apel; dar și care sunt remediile impotriva hotararilor instanței de apel.

36.00 RON
Editura: Universul JuridicNumar pagini: 296Tip coperta: BrosataData aparitiei: 2015ISBN: 9786066736497Livrare in: 24 de ore lucratoare

Alte carti de la Universul Juridic similare cu Apelul in procesul civil, ISBN: 9786066736497

Opinii si recenzii pentru: Apelul in procesul civil

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2020 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign