Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook

Jar

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc IN STOC

Și cine, pentru a poposi la ultimul roman al d-lui Liviu Rebreanu, nu va recunoaşte că, aşa de sobru, cum pare acest Jar şi de o psihologie stilizată, el arde totuşi de o flacără mai preţioasă decât toate, şi care nu este alta decât duhul epic al romancierului Liviu Rebreanu. Alte romane ale sale pot fi mai spaţioase, mai vaste ca acţiune şi semnificaţie socială, altele de un studiu mai adâncit al sufletului omenesc – acestea nu sunt motive ca şi Jar să nu fie un excelent roman cu toate că zideşte într-un singur plan şi în jurul unui subiect de o rară simplicitate.

   Un subiect de o tradiţională şi de când lumea actualitate, poate că ar fi şi mai bine spus. Jar, este povestea unei iubiri nefericite, a uneia din acelea cu atât mai devoratoare cu cât s-au născut, cum observa, cu un veac în urmă, Stendhal, din ostilitate. O iubire-năpastă, o iubire-morb şi flacără, care cuprinde la fel cu elementele naturii şi înăbuşă. Liana, eroina din Jar, este însemnată din leagăn cu semnul înfrângerii. Zadarnic se va feri din calea Zeului cu săgeata, a lui Cupidon mesager cu atât mai tiran cu cât e mai graţios, al răzbunătoarei zeiţe Venera, zadarnic va râde sau se va împotrivi apelurilor, în cele din urmă se va supune.

   Ca în miturile populare cu zburători şi alte duhuri tainice, Liana va trece prin chinurile dragostei, va arde visuri şi după ce va sorbi toată cupa amărăciunilor va trece de-a dreptul în moarte. În locul altarului nupţial, care după decepţia întâii iubiri, urma să o consoleze într-un mariaj de compensaţie, Liana preferă sovonul mortuar de mireasă. Este în Liana şi în zbaterile inimii ei rănite, ceva din patima Hermionei, a unei Hermione care fără să mai înarmeze un braţ răzbunător împotriva celui iubit, şi-l înarmează împotriva sa.

   Şi este în Liana ceva din predestinarea cu care d-l Liviu Rebreanu a învăluit enigmatica umbră a Mădălinei, în Ciuleandra. Mădălina şi Liana sunt, cu toate deosebirile fireşti, surori gemene în destinul prea repedei lor treceri din viaţă. Dar ceea ce este mai preţios în Jar este mai puţin studiul cât atmosfera psihologică, în care d-l Liviu Rebreanu învăluie drama Lianei şi, după aceea, siguranţa cu care creionează decorul unei societăţi din zilele noastre, cu cele mai simple dar mai puternice mijloace de convingere.

   Aici, în acest dar de portretizare, de tipizare socială, mai exact, se poate citi harul romancierului, pe care d-l Liviu Rebreanu îl are şi în cele mici şi în cele mari.

12.00 RON
Editura: HoffmanNumar pagini: 210Format: 13x20 cmTip coperta: BrosataData aparitiei: 2017ISBN: 9786067783971Livrare in: 24 de ore lucratoare

Alte carti scrise de Liviu Rebreanu

Rascoala
Liviu Rebreanu
18.00 RON 
Ion
Liviu Rebreanu
14.50 RON 
10.00 RON 
Liviu Rebreanu
14.00 RON 

Alte carti de la Hoffman similare cu Jar, ISBN: 9786067783971

Mihail Sebastian
10.00 RON 
Duiliu Zamfirescu
8.00 RON 
Liviu Rebreanu
10.00 RON 
Victor Ion Popa
10.00 RON 

Opinii si recenzii pentru: Jar

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2019 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign