Pentru comenzi ne puteti apela la 0729.070.014 de luni pana vineri intre 9-17
Nu exista produse in cos!
Total produse (0):0.00 RON
CATEGORII DE PRODUSE
Ne gasesti pe Facebook
Personalitati ale francmasoneriei din Romania

Personalitati ale francmasoneriei din Romania

Comanda la 0729_ 070_ 014
de luni pana vineri intre 10-18
Livrare in 24h
oriunde in tara
Stoc EPUIZAT
v

Cartea lui Fabian Anton “este o radiografie extrem de dură care ne arată ce a însemnat această instituție (Francmasoneria, n.m) pe vremea când din ea făceau parte și Alexandru Ioan Cuza și Maiorescu și Asachi și mulți alții.

Și, mai ales, ne lasă să observăm, parcurgând personalitățile citate, ce au ajuns azi frații masoni.

Un dicționar de mare valoare, o enciclopedie unică, a unei lumi apuse, ce nu va mai putea niciodată reînvia cu adevărat.”

Alexandru Paleologu în Cuvânt înainte

Francmasoneria (sau masoneria), ca instituție, este un ordin inițiatic ai cărei membri sunt înfrățiți prin idealuri comune morale, spirituale și sociale, prin inițierea conformă unui ritual comun, prin jurământul depus pe una din cărțile sfinte ale marilor religii (Biblia, Coranul, Dao de Jing, Vedele hinduse, Tripitaka budiste, sau alte scrieri considerate sacre) și în majoritatea ramificațiilor, de credința într-o ființă supremă, un Mare Arhitect al Universului. Organizațiile masonice, prezente în majoritatea țărilor, se regăsesc sub forma obediențelor autonome, Mari Loje sau Mari Oriente (grupări de loji), ele însele compuse din loji albastre (zise și ateliere) de câte 7 - 50 de persoane (uneori chiar mai multe). Numărul francmasonilor în lume este de circa patru milioane, majoritatea în Statele Unite și în Europa occidentală.

Francmasoneria desemnează în același timp o disciplină spirituală, precum Alchimia, și instituția tradițională care reunește practicanții acestei discipline, în loji sau confederații de loji, numite Mari Loji.

În România, Francmasoneria este organizată în mai multe obediențe, cea mai veche fiind Marea Lojă Națională Unită din România, apoi Marea Lojă Națională din România, Marele Orient de Rit Scoțian Antic și Acceptat din România, Marea Lojă Regulară a României, Marea Lojă Națională a României și Marele Orient al României, minoritat, precum și alte câteva obediențe mai mici, între care, unele deschise și femeilor (Dreptul Uman din România, Marea Lojă Feminină a României, Marele Ordin Feminin Român). Toate aceste obediențe se recunosc reciproc.

Cea mai mare lojă din România este Marea Lojă Națională din România, recunoscută internațional de alte Mari Loji regulare.  

50.00 RON
Editura: Magic PrintNumar pagini: 289Tip coperta: BrosataData aparitiei: 2013ISBN: 9786066220583Livrare in: 24 de ore lucratoare

Alte carti de la Magic Print similare cu Personalitati ale francmasoneriei din Romania, ISBN: 9786066220583

Opinii si recenzii pentru: Personalitati ale francmasoneriei din Romania

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii un review privind unul dintre produsele noastre!

Indicatii pentru a scrie un bun review
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a te familiariza cu produsul.
  • Completeaza titlul review-ului. Exemplu: "O lectura de neratat".
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Include atat punctele forte cat si punctele slabe, explicand de ce acolo unde este cazul.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru acest produs.

Ai o intrebare in legatura cu acest produs?
Daca vrei mai multe informatii despre acest produs, sau pur si simplu ai o intrebare pentru noi, te rugam sa ne lasi un mesaj pe pagina Facebook sau sa ne scrii un mail. Facem tot posibilul astfel incat sa iti raspundem rapid.
Acest produs nu dispune inca de un review.

Carti pentru premiile Scolare

NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a afla cele mai noi oferte de tablouri personalizate.
© 2019 DepozitDeCarte. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul 123456
Plata cu cardul
Webdesign